Danmark som forbillede: Dr. Auma Obama besøger uddannelsesinstitutioner i Randers

Photo: Sauti Kuu Foundation.

En række uddannelsesinstitutioner i Randersområdet får i denne uge fornemt besøg, når grundlæggeren af den internationale NGO Sauti Kuu Foundation, Dr. Auma Obama, gæster byen. Formålet med besøget er at tilegne sig viden og erfaringer fra den danske undervisningsmodel, som skal løfte undervisningen i både Kenya og Danmark.

I uge 17 bliver FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling markeret i Randers, og i den forbindelse får byen besøg af den internationalt anerkendte aktivist og fortaler for social ansvarlighed Dr. Auma Obama. Formålet med besøget er at udveksle viden og erfaringer om skole- og dagtilbud, herunder den danske model og tilgangen til læring. Samtidig er ambitionen også at udveksle erfaringer inden for socialt arbejde, ligesom Dr. Auma Obama søger samarbejdspartnere i forhold til uddannelse af børn og unge i Kenya.

Bag besøget står den Randersbaserede organisation PDAid Foundation og Randers Kommune, som i fællesskab har sammensat et omfattende program, der blandt andet inkluderer en række møder og besøg på udvalgte uddannelses- og daginstitutioner i området.

– Dr. Auma Obama er interesseret i at få indblik i den danske undervisningsmodel, og hvordan undervisningen i Danmark og Kenya adskiller sig fra hinanden, hvilket skal bidrage til at fremme hendes vigtige arbejde med uddannelse i Afrika. Jeg er derfor også meget glad for og stolt over, at vi i samarbejde med Randers Kommune er lykkedes med at stable et spændende program på benene, fortæller Dennis Lundø Nielsen, som er grundlægger af PDAid Foundation og har kendt Dr. Auma Obama siden 2015.

Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde med sammen med Dr. Auma Obama i syv år i forbindelse med PDAid Foundation, som arbejder for at forbedre livsvilkårene gennem talentudvikling i udviklingslande. Det gør vi gennem både økonomisk bistand, uddannelse og mentorordninger, uddyber Dennis Lundø Nielsen.

Dr. Auma Obama ser ligeledes frem til besøget, som, hun håber, på sigt vil resultere i bedre uddannelse – både i Kenya og i Danmark:

– Jeg ser meget frem til besøget og at blive klogere på den danske læringsmodel. Der er i Danmark stærke, pædagogiske traditioner for læring og udvikling, som vi gerne vil lade os inspirere af. Når man samarbejder, vil der helt sikkert også opstå gensidig udveksling af viden og metoder, siger Dr. Auma Obama med henvisning til, at FN’s 17 Verdensmåls netop også handler om at bygge partnerskaber og udveksle viden for at fremme en bæredygtig udvikling.

Dr. Auma Obama vil under sit besøg fortælle om sin egen organisation Sauti Kuu Foundation, som driver et uddannelsescenter for børn og unge i Kenya, og som samtidig hjælper unge udsatte kvinder.

Besøger erhvervslivet i Randers
Det er et tætpakket program, som Dr. Auma Obama præsenteres for under sit besøg i Randers. Onsdag den 27. april vil Henrik Jørgensen, som er adm. direktør hos Randers FC, fortælle om klubbens arbejde med bæredygtighed, CSR og FN’s Verdensmål, hvorefter Dr. Auma Obama inviteres på et formelt besøg i Randers Regnskov, hvor hun vil få indsigt i, hvordan stedet jævnligt bruges i undervisningsregi for skoler og daginstitutioner.

Torsdag 28. april bliver Dr. Auma Obama officielt modtaget af Randers Kommune. I løbet af dagen skal Dr. Auma Obama både være med i skoleklasser på Hobrovejens Skole, besøge daginstitutionen Huset Nyvang og opleve Randers Naturcenter, der også spiller en væsentlig rolle i børn og unges natur-dannelse. Borgmester Torben Hansen er med på Hobrovejens skole og formand for Skole- og uddannelsesudvalget Lise-Lotte Leervad Larsen er med hele dagen. Torsdag aften er der officiel middag med borgmester Torben Hansen og Lise-Lotte Leervad Larsen.

Fredag den 29. april besøger Dr. Auma Obama VIA University College i Aarhus, hvor den danske indskoling og førskole er i fokus. Dagen afsluttes med, at Auma Obama taler for en række erhvervsfolk til Randers Verdensmålsfestival om bæredygtig forretning.


Om Dr. Auma Obama
Dr. Auma Obama er en internationalt anerkendt aktivist, sociolog og journalist. Hun er doktor i filosofi og driver organisationen Sauti Kuu Foundation, som hører til i Nairobi og Alego i Kenya. Gennem organisationens skoleprogram uddannes børn mellem 4-25 år både bogligt og i forhold til at skabe sig en fremtidig tilværelse. Gennem et tæt samarbejde med den danske organisation PDAid Foundation er kontakten til Auma Obama skabt.

For yderligere information kontakt venligst:

Om PDAid Foundation
PDAid Foundation arbejder mod at forbedre de lokale forhold gennem talentudvikling i dårligt stillede samfund som Kenya under mottoet: ”Never give up. Believe in yourself”. Gennem uddannelse, økonomisk bistand og en-til-en-mentorskaber støtter foreningen talentfulde unge fra udviklingslande til at øge deres ledelsesevner og blive positive forandringsagenter på alle niveauer i samfundet. PDAid Foundation blev grundlagt i 2015 af Dennis Lundø Nielsen, stifter af PDAid Foundation, og Pia Nielsen, medstifter af PDAid Foundation, med støtte fra Kilimanjaro Initiative. I 2020 blev fonden officielt en forening.


Top